Hétmagyar

Játékidő a játékmódtól függően: 60-120 perc — Életkor: 8 évtől — Játékosok száma: 2-4 — Tervezés, grafika, megvalósítás: Csanádi József — Kiadás: 2012. október 23. — Ár: 7000 Ft

2013-ban volt a honfoglalás befejezésének az 1111. éves évfordulója. Ennek emlékére készült a HÉTMAGYAR társasjáték. A játék tartozékai: 1 db kétoldalú (fóliás) térkép, 9 db fa csatakorong, 1 db időmérő fabábu, 64 db győzelempont jelző, 248 db seregjelző, 20 db terepkártya, 56 db egyébb jelzők és színes játékszabály.

Hétmagyar: Árpád fejedelem bevonulása játszható le 4 küldetésben, ahol minden játékos egy oldalon áll, az ellenfél maga a játék. Kihívások árán a hungárusok végső letelepedését lehet közösen irányítva lejátszani.

Pozsonyi csata: Árpád 907-ben vívott győzedelmes csatája élhető át újra, ahol a háromszoros keleti frank-bajor túlerőt kell visszaverni. A hatszögletű térkép segítségével nagyon jól lemodellezhető a pozsonyi csata taktikái.

Népvándorlás: Bemutatja a Kárpát-medence küzdelmes évszázadait az Úr 300-adik évétől a 907-es pozsonyi csatáig. 4 játékos verseng egymással, hogy kinek a népei szerzik meg a legtöbb győzelmi pontot.

Hadak Ura: A népvándorlás 12 népéből kiválasztott 2 nép csatája játszható le, ahol a csatatér véletlenszerűen jön létre terepkártyákból. Az egymással szemben álló 20-20 hadtest a Hadak Urától várja a győzelmet.

Köszönetnyilvánítás:

Valló Gábor történelemtanár, Sugár József régész és Csík Csaba segített a legtöbbet a 4 játék fejlesztésében. Hagyományőrző csapatok is támogatták a játék elkészülését. A longobard, gepida, gót sereg grafikája a Norde Gard, a hun, az avar, Kelemen Zsolt, a római a Legio Brigetio és a magyar seregjelző Harangozó János fényképe alapján készült. A társasjáték dobozán a Csallóközi Bíró Kánság csapata látható.

X

Pin It on Pinterest

X