Lovagkor Online

Üdvözöllek a “Lovagkor – Itt te vagy a király!” társasjáték egyszerűsített online 0.2b verziójú játék honlapján! A játék ingyenes, szabad program regisztrálni sem kell, csak le kell töltened a programot, és csak csomagold ki egy könyvtárba. A legnagyobb részt a programban a középkori zenék adják. A programnak jelenleg még nincs master szervere, ezért úgy működik mint egy interneten összekapcsolódó hálózatos játék. Érdemes megbeszélni előre egy játék időpontot, és a CHAT-en leellenőrzni, hogy mindenki jelen van-e. A kliens és a szervernek ugyanolyan verziójúnak kell lennie különben lekapcsol a szerver. A server könyvtárban található lovagserver.exe.-vel indítson valaki egy szervert, ha lehet ne router-es internetkapcsolata legyen. Adja meg a többieknek a szerver IP-címét! Állítsuk be a játékhoz szükséges paramétereket, majd az indít gombra kattintva el is indult a szerver. Ha a monitor elindult akkor már csatlakozhatnak a kliensek a játékhoz.

Csatlakozás

Maximum annyi kliens csatlakozhat, ahányat a szerver indításakor engedélyezett a játékindító. A többi játékos a kliens könyvtárban található kliens.exe-vel csatlakozhat hozzá. Írd be a szerver IP-címét, lehetőleg publikus IP-címről, vagy ha ilyen nincs, akkor gondoskodni kell a megfelelő port (alap esetben az 5555-ös) átirányításáról. Ha szükséges állítsd be a portot is, továbbá a jelszót! Változtasd meg a nevet. Majd kattints a kapcsolódás gombra. A következő ablakon válassz egy szimpatikus országot, itt már chatelni is tudsz! Ha kiválasztottad az országod, klikkelj a “készen állok a játékra” jelölésre, és várjátok meg míg mindenki bejelöl magának egy országot! Ha mindenki kész a “szerver” elindítja a játékot, de abba már nem lehet utólag becsatlakozni. A beállítások gombbal megnézhetjük a játék paramétereit (haladóknak). Ha a játéknak vége a szerver automatikusan újraindítja a játékot azokkal a paraméterekkel amikkel eredetileg indítottuk. A játékosok tehát egy játék befejeztével újra csatlakozhatnak a szerverhez. A játék egyszerű, mindent az egér bal gombjával kell irányítani, és az ablak nagy részén a térkép látható, egységek várak stb.

Jobboldali kezelők:

– Domborzat és politika: A csúszka segítségével a politikai elrendezés színeit erősíthetjük, fakíthatjuk.
– Egységek: Az egységek láthatósága.
– Országnevek: A tartománynevek láthatósága.
– Várak: A várak láthatósága.
– Sorsleírás: Rákattintva megtekinthetjük az évi sorsunkat.
– Év: Az aktuális év.
– Évszak: Az aktuális évszak.
– Pénz: Az elkölthető pénz.
– Bevétel adóból: A területeid összes évi adója.
– Bevétel fejlesztésből: A gazdasági fejlesztések hozama
– Támadás Plusz: Plusz támadás csak játékosok ellen, mert a defenzív államok ellen nem hat.
– Védekezés Plusz: Plusz védekezés csak játékosok ellen, mert a defenzív államok ellen nem hat.
– Egységmozgások vége: Ha rá kattintasz már nem mozoghatsz az egységekkel, de már vásárolhatsz
– Egységek vétele: Ezt bejelölve a térképen saját üres tartományokra kattintva tudsz egységeket venni.
– Fejlesztés gombok: Fejleszthetjük országunkat a megadott limitig.
– Végeztem a körben: A kör továbbadása.
– A többi királyság adatai: Megnézheted a többiek adatait.
– A játék beállításai: A szerver beállításai.
– Kilépés a játékból: Kilép a játékból.

Ez a stratégiai játék egy körökre osztott játék, melyben a játékosok amint a körükben végeztek, már a következő körig nem csinálhatnak semmit. A játék elején 5 ingyen egységet tehetsz le a saját területedre. Később, ha rád kerül a sor vehetsz többet is. Ha egységet akarsz elhelyezni a térképen, akkor jelöld be az egységek vétele jelölőnégyzetet és kattints egyik szabad területedre.

Az első körben (előkészületek) képes vagy venni, és azután mozgatni az egységeidet, azonban később szigorúan először lépj majd kattints az egységmozgások befejezése gombra, és csak ezután vásárolhatsz bármit is. Minden egység kettőt tud lépni, akár szárazon, akár vízen is. Ha végeztél mindennel, akkor kattints a kör vége gombra és várd, hogy megint rád kerüljön a sor. Ezt egyenlőre abból láthatod, hogy az egységmozgások gomb újra aktivizálódik. Ekkor az egységeiddel mozoghatsz, majd vásárolhatsz és így tovább. A játék célja Európa leggazdagabb (10000 arany), és legműveltebb államának (4 diplomácia szint), felépítése, és az ország 10 alapterületeinek megtartása.

Az előkészületek után módodban áll vásárolni:

Gazdasági fejlesztést: 1000 arany / év
Támadó fejlesztéseket: + támadás más játékosok ellen, DE NEM AD DEFENZÍV ÁLLAMOK ELLEN
Védekezési fejlesztések: + védekezés más játékosok ellen, DE NEM AD DEFENZÍV ÁLLAMOK ELLEN
Diplomácia fejlesztések: 4 darab szükséges a játék megnyeréséhez. A sors néha csökkenti diplomáciád mértékét ezért ha az -1 be kerülne országodban feudális anarchia üti fel a fejét ezért abban az évben nem vásárolhatsz sem egységet sem mást!

Minden olyan ország amely nem játékos irányítása alatt áll, az defenzív állam. Ha egy játékos kilép az országa defenzív állammá válik! A játékot minimum 2-en játsszák ha már nincs legalább 2 játékos akkor vége a játéknak. Ha a játéknak vége a szerver automatikusan újraindítja a játékot azokkal a paraméterekkel amikkel eredetileg indítottuk. A játékosok tehát egy játék befejeztével újra csatlakozhatnak a szerverhez.

A kultúra és diplomácia szinted:

-1 diplomáciai szint feudális anarchia: Ha a sors a mínusz kultúrakártyát adja, és nincs kultúrakártyád, akkor feudális anarchia alakul ki országodban. Nincs tekintélyed és hatalmad, ezért nem vásárolhatsz semmit sem abban az évben.
0 diplomáciai szint törvényes rend:
Ha nincs kultúrakártyád, de mínusz kultúrakártyád sincs, akkor törvényes rend uralkodik országodban. A rendezett államodban vásárolhatsz, seregeket és fejlesztéseket.
+1 diplomáciai szint külpolitika:
1 kultúrakártya birtokában, a rendezett belügyek révén foglalkozhatsz külpolitikával is. Tárgyalhatsz más uralkodókkal, köthetsz szövetséget, megnemtámadási szerződést, vagy akár indíthatsz uralkodótársaddal közös hadjáratot egy defenzív állam ellen. A tárgyalás csak akkor lehetséges, ha mindkét félnek van már kultúrakártyája!
+2 diplomáciai szint kereskedelmi unió:
2 kultúrakártya birtokában, az egyik szomszédos defenzív állammal kereskedelmi unióra léphetsz. A fellendült kereskedelem, és a vámok megszűnése miatt több lesz a bevételed. Annyiszor 100 arannyal gazdagodsz, ahány tartománya van az államnak, amellyel kereskedelmi unióra léptél.
+3 diplomáciai szint perszonálunió:
3 kultúrakártya birtokában, a kereskedelmi unió perszonálunióvá bővül. A jó kereskedelmi kapcsolatok, és a királyi házasságok által megszerezheted a kereskedelmi uniós államot, így a két országnak egy uralkodója lesz. A kereskedelmi uniós állam csatlakozik hozzád területeivel és összes seregével együtt, melyekre mostantól a kártyáid is érvényesek.
+4 diplomáciai szint a győzelem:
4 kultúrakártya birtokában, Európa legegységesebb, és legműveltebb államává vált a birodalmad, ez már majdnem a győzelem.

Online csapatjáték és verseny

Csapatjátékba és versenybe három fős csapatokat várunk, először is adjatok magatoknak egy csapatnevet, pl: Kerekasztal lovagrend. Majd a baloldali üres címert töltsétek le, hogy elkészíthessétek a saját címereteket! A lovagrendeteknek legyen egy vezetője, akitől kérünk egy e-mailcímet, hogy majd tudjanak egyeztetni a verseny alatt. Minden lovagrend egy szövetségi rendszert alkot a játékban. Az elérhetőségen lehet jelentkezni, majd a lovagrendek véletlenszerűen keresünk ellenfelet, és már indulhat is a selejtező!

A csapatjáték menete: először az egyik csapatból (A szövetség) választ valaki országot, majd a másik csapatból (B szövetség) is egy országot, aztán ismét az első csapatból (A szövetség) választhatnak és így tovább. A két lovagrend egy alkalommal küzd meg egymással, majd a győztes tovább játszhat a következő ellenfelével. Végül,csak egy maradhat! Addig is minden leendő király készüljön fel, hogy az ő lovagrendje, szövetségi rendszere legyen méltó a végső győzelemre!

Letöltés: lovagkoronline

 

X

Pin It on Pinterest

X